marți, 29 septembrie 2009

Un ultim strigat


Inchide ochii si dormi.Nu-ti mai numara regretele pe degete.Trecutului sapai mormantul.Inchide ochii si viseaza.E singura cale de a prinde fericirea.Arunca gandurile negre in intunericul uitat din tine.
Esti rece copila,nici caldura de august nu-ti poate reinvia sufletul,doar tu.Trupul e doar o marioneta impinsa de soarta,de karma,de dharma,de nimic.Iar viata...viata este plina de iluzii si false legaturi,care ne impiedica sa ne unim cu ce e etern si imuabil.
Mereu ne obosim creierul cu preocupari triviale,ducandu-l intr-o disperare muta, intunecandu-ne fata,in final,cu seriozitate.
Ne zbatem sa traim o existenta zilnica mediocra,crezand ca toate se rezuma la sex,bani,influenta si popularitate.

Nu sta cu capul in pamant,ridica-l si vei vedea oportunitatile.Invata din nou sa imbratisezi optimismul acela ce uneori parea absurd. Chiar daca vantul prafuit arunca in fata ta doar durere,inchide ochii si treci invingatoare.
Renunta la naivitate,invata sa spui nu,caci nu poti avea incredere in toate sufletele spulberate de banalitate.
Nu te scufunda prea mult in realitate,permite-ti sa visezi,e vital.

Te intrebi de ce nu poti uita unele imagini ce iti zguduiesc structura?Dar de ce nu te gandesti ca poate acele imagini,ce deja par a fi in ceata,au un rol in tot haosul care-l descri mereu in postarile tale? Ele te marcheaza,schimbandu-ti perceptiile,gandurile si tot ce te defineste ca individ. Toate au la baza un scop divin,tu doar traieste-le.
Traieste clipa,ca si cum ar fi ultima.Ar trebui maine,de cum te trezesti sa-ti zici"Daca asta ar fi ultima zi a mea pe Pamant,ce vreau sa fac?"Ciudat cum multi bolnavi,cand afla ca vor muri curand, se schimba,avand o pofta de viata nemaintalnita pana atunci.
Poate ca deja ai realizat ca noi,umanitatea de pretutindeni,nu ne nastem cu aripi,nu ne indreptam spre ceva anume. Sti,azi ti-a zis cineva ca toti ne nastem cu un scop,dar ne pierdem pe carari,dar la urma cu totii ajungem tot in acelasi loc! Nu e ca si cum cineva ar sta sa ne scrie povestea,cu lux de amanunte.Noi suntem coli albe,iar in mana detinem penelul sa ne scriem povestea. Ciudata e lumea,doar pentru ca avem diferite credinte,gusturi si unghiuri asupra intregii vieti.Asta ne da unicitate,ne individualizeaza.
Asa ca nu mai sta plictisita,privind stelutele fosforescente de pe tavan,nu mai sta tacuta in coltul tau sumbru,nu-ti mai ascunde privirea sub sapca veche,nu mai lasa criticile sa-ti strapunga gandul,asculta tot,infruntati temerile zilnice,alunga ceata autodezamagirii si reinvie!

3 comentarii:

FLOARE PETROV spunea...

Draga mea Scriitorul nu are nevoie decit de inspiratie si devotiune stiind in permanenta ca fiecare pagina ajunge la cititor , astfel trebuie sa transmita mesaje de forta spirituala orientativa si nu de afundare in grotele deznadejdii. prin urmare pasiunea il experimenteaza pe scriitor pina se racordeaza la Universul CREATIVITATII - sa creeze propriul univers cultural in armonie cel putin decenta, este obligatoriu - altfel este respins pina la marginea mediocra- crede-ma universul poate fi influentat de imaginatia superioara a unui scriitor - are permisiune de cocreator( LA INCEPUT A FOST CUVINTUL....) acesta este sensul EVOLUTIEI generozitatea divina accepta trairi inedite adora si incurajeaza viziuni stiintific-o fantastice sa serveasca umanitatea si natura -un singur lucru nu trebui sa faca scriitorul - sa distorsioneze monstruos adevarurile - nu trebuie sa lase peste tot amprenta suferintelor sale- oricit de indepartata ar fi imaginatia de genialitate scriitorul trebuie sa-si urmeze chemarile intrinseci, o data pornit sa impleteasca litere, cuvinte, sensuri, experiente, filosofii proprii, in final broderia spirituala trebuie sa fascineze..... de pilda o iubire facuta cioburi, poate deveni o scena pentru magicianul care cu mult curaj calca descult, danseaza pe cioburile taioase, timp in care imagineaza o noua IUBIRE MAGICA. Logic socotind o iubire pierduta inseamna cu nu este ACORDATA la retele sacre ceresti, nu mai avem voie sa facem ce vrem pe pamint , viata noastra este in relatie directa cu viata universului, trebuie sa abordam viata cu inima si mintea nu cu instinctele organelor de sub ombilic( cordonul astral). E adevarat loviturile ne fac pe toti mai puternici, ne antreneaza pentru competitia cu cei mai buni, precum in competitiile sportive. Sufletul tau asteapta momentul ACUM. sa deschida catre univers ferestrele prin care ploaia de lumina si ploaia de liniste vor fi definitorii sa rafinaze aspiratiile tale si menirea pentru care existi. ESTI FRUMOASA, ESTI INTELIGENTA ESTI PLINA DE VOINTA DE A FI INVINGATOARE, deci nu crea relatii carora sa nu le acorzi atentie pe motivul ca tu vrei sa primesti toata atentia. RELATIILE CU LUMEA tu le coordonezi, pentru ca tu le-ai creat/ programat inca inainte de a te naste....
O VIATA FRUMOASA iti doresc cu dragoste senina si sincera.

mioara spunea...

Fata mea,esti o scumpa!Am recitit cele scrise de tine si nu pot sa spun din nou:esti o SCUMPA!

mioara spunea...

Draga mea Alexandra(ingaduie-mi sa-ti spun asa),FELICITARI!!!