vineri, 4 decembrie 2009

Borcanul cu vise


Aseara mi s-a spart borcanul in care imi tineam inghesuite o multime de vise.
Le-am indesat atat de tare inauntrul fragilei sticle,crezand ca le voi scapa de nimicire. Am indraznit sa le arat lumii...o actiune gresita si prosteasca din partea mea,caci asa...la o simpla atingere neindemanatica,borcanul s-a rostogolit glorios catre marginea mesei,apoi dus a fost. Inca mai aud acel sunet aspru al coliziunii fatale,e ca un ecou al increderii ce am incredintat-o prea naiv.
S-a spart in atatea bucatele incat si visele dinauntrul sau si-au pierdut densitatea,cioplite cu nesimtire de cioburi. Puzzle-uri de vise zdrobite am iarasi in marea dezordine din fata-mi,caci mi-am permis sa le descopar tuturor.
Sufletul meu incearca acum sa se regaseasca printre cioburi de sticla,cautand rani se nasc pe degetele mele,lasand sange,diminuand dorinta de a mai continua.Dezastru!! Imi las sufletul sa adoarma odata cu trupu-mi,restaurand dorinte,disecand amintiri,creand imagini perfecte a unei vieti utopice.
Voi face un alt borcan,in care voi pune la adapost alte vise,alte lumi,departe de margini,departe de maini impertinente capabile sa-l impinga in neant.

4 comentarii:

rycutza spunea...

eu tin visele intr-o cutiuta,,le-am incuiat acolo,si am aruncat cheia in Mare,acum incerc sa caut cheia sa pot deschide cutiuta cu vise,,acolo am si amintiri,,le mai rascolesc,,dar mai si adug multe amintiri frumoase,frumoase s-au nu fac parte din noi din viatza noastra,, sa ai grija de noul borcan sa fie solid,,sa nu se sparga niciodata,,,

tB spunea...

"Fara vise, viata este mai mult, fara rost... comoara oricarui suflet... se spune ca acela care iti cuprinde visele intr-o mana, are in piept doua inimi... iubeste si mai mult, lasa-te iubita! Pune-i bine pe cei pentru departe, ca sa nu se sparga... inchide portile cu cheia mare si grea, iar cine o va putea manui cu dibacie, sa stie sa-ti pretuiasca visul... sufletul! Prezentul e viitorul trecutului si trecutul viitorului... oare, e bine sa ai vise doar pentru tine sau este mai bine sa fie doar ale tale?
Cu drag, un trecator cu pantofi murdari,"

Suflet naiv spunea...

Ce frumos spui, cufarul meu a fost luat de nameti, apropo, unul din cioburi borcanului spart a ajuns la mine, ti-l pot inapoia, dar nu stiu daca te ajuta cu ceva..

bizonul spunea...

Sarut mina !
Si eu am o serie "Cioburi de suflet " in care va arat fiecare ciob si cum incerc sa-mi reconstruiesc sufletul.
Scrii foarte frumos ,imi pare nespus de rau ca pina acum nu te-am citit ,dar o sa-mi indrept greseala .